2007. szeptember 6., csütörtök

Ron Paul tiszteletben tartja Kína szuverenitási jogait a piac megnyitásának tekintetében

HR 552-es nyilatkozat, „Felhívás a Kínai Népköztársaság Kormányához, az Egyesült Államok pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Kínában üzletelni kívánó vállalataival szemben állított korlátokat eltávolítására”.

Ron Paul beszéde a Kongresszushoz
2007. szeptember 4


Elnök Úr, szavamat emelem a HR 552-es nyilatkozattal szemben, mely „Felhívás a Kínai Népköztársaság Kormányához, az Egyesült Államok pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Kínában üzletelni kívánó vállalataival szemben állított korlátokat eltávolítására”.

Megpróbálni kierőszakolva a kínai kormány kezét vezetni, hogy kinyissák az ő piacaikat Egyesült Államok pénzügyi szolgáltató vállalatai előtt, igencsak játék a tűzzel. Politikusok ma nem jönnek rá a mi züllött fiskális és valutagazdálkodásunk milyen mély adósságba hagyott bennünket Kínával szemben. A kínai kormány tartalékalapokban tart több mint egy billió dollárt, nagyon sebezhetővé téve a dollár jövőjét az állandó kínai követeléssel szemben.

Bár támogatom a tehermentes szabad kereskedelmet, de a szabad kereskedelem nem erőszakolható ki fenyegetőzéssel vagy nemzetközi protekcionista szervezetekre igényt tartva, mint a WTO. Akkor is ha a kínaiak ellenzik az ő piacaik megnyitását, nem az Egyesült Állam kormányának a szerepe, hogy pirongassa a kínai kormányt, mit tegyen vagy ne tegyen a saját gazdaságában.

A HR 552-es nyilatkozat egy szembeötlő túlkapás a kínai kormány szuverenitása ellen. A kínai kormány mikor forszírozott minket, hogy az Egyesült Állam piacaiba nagyobb beavatkozást engedjünk meg a kínai pénzügyi szolgáltató vállalatoknak, vagy hogy forszírozzon minket engedélyezni a saját stratégiai szektorba tartozó vállalataink engedményes felvásárlását, jogszerűen elleneznénk ezt a nyomást.

Diplomáciai erőfeszítések nem munkálhatnak hangoskodó nyelv és halvány megtorló fenyegetődzés által. Tudatosságot igényelne úgy a Kínával való kereskedelem számtalan előnyei és az a tény, hogy a mi aktuális kereskedelmi mérleg hiányaink nagyobbrészt a mi üzletpolitikáink felelőssége. Amit meg kell értenünk, hogy Kína nem egy 98-font tutyimutyi, aki csak úgy körül hajcsárkodható. Ha egyenlő partnerként tisztelettel viseltetünk más országokkal szemben, örömmel tapasztalhatnánk meg, hogy a mi kéréseink is nagyobb odafigyelésben részesülnek.

Nincsenek megjegyzések: