2007. szeptember 8., szombat

Barroso - Az Európai Impérium

Európai társaink összegyűjtöttek egy filmanyagot az Európai Únióról.

A filmben először José Manuel Barroso 2007 július 10-i beszédével indít, mely a következőképpen hangzana magyar nyelven:
„Néha szeretem összehasonlítani az EU-t, mint egy impériumok szervezeteinek kreációját. Az Impériumok!
Megvan az impérium mérete, de van különbség. Az impériumok erővel lettek létrehozva egy központi diktátummal megterhelve. De ami most van, az első nem birodalmi impérium. 27 országunk van, melyek szabadon hozták meg a döntést, hogy együtt dolgozzanak és feladják szuverenitásukat. Úgy gondolom ez egy nagy alkotás és büszkéknek kell lennünk rá, legalábbis mi itt a tanácsban.”


Barroso nyilatkozata után van egy montázs, amit érdemes kivárni, ugyanis azt követően Stan Jones a 2006-os szenátusi kampányában mondott beszédében párhuzamot von le az Európai Unió és a formálódó Észak Amerikai Unió között. Említést tesz egy új pénz létrehozásával kapcsolatban, megnevezi az AMERO-t. Hasonló csengésű fogalmat eddig Bogár László könyveiből olvastam. Ott Ameropa és Euramerika a két kontinens összemosódó egymásra hatását jelképezte. Eddig még nagyon kevesen figyeltek fel hasonló figyelmeztetésekre, aztán az idén a CFR hivatalos kiadványában Benn Steil tollából megjelent egy terjedelmes cikk „The End of National Currency” címmel. Immáron a CFR elkezdi beadagolni a tervet, hiszen nem másra intéz felhívást, mint a világ nemzeti valutáinak megszüntetésére, helyette maradjon meg csak a dollár meg az euró. A cikk megérne néhány terjedelmesebb elemzést is, amitől most eltekintek, de had jegyezzem meg, a cikk címe legalább őszinte. Nem úgy, mint „az euró bevezetése” nálunk. Miért euró bevezetését mondanak a magyaroknak, amikor pusztán csak a Forint, mint nemzeti valuta végleges megszüntetéséről van szó!

Stan Jones röviden említést tesz még az eljövendő új alkotmányra, ami szerinte a Szovjet Unió alkotmányának mintájára készítenek el. Ehhez nekem most nem sokat kell hozzáfűzni, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a mi alkotmányunkat szintén a Szovjet Unió alkotta számunkra és kevés foltozással mind a mai napig megmaradt.

Nincsenek megjegyzések: