2007. október 16., kedd

China's runaway bestseller, "The Currency Wars"


The hottest selling book in China right now is called "Currency Wars," which makes the case that the U.S. Federal Reserve is a puppet of the Rothschilds banking dynasty and it has persuaded some top officials Beijing should resist America's demands to appreciate its own undervalued currency, the yuan.

Meanwhile, Song Hongbing, the author of China's runaway bestseller, "The Currency Wars," says he's pleasantly surprised at the 200,000 copies his book has sold. He is probably not eager to see the dollar punished as he lives in Washington, D.C.

"I never imagined it could be so hot and that top leaders would be reading it," he says during a book tour in Shanghai. "People in China are nervous about what's going on in financial markets, but they don't know how to handle the real dangers. This book gives them some ideas."

Among the research findings that shocked him most was that the Fed is a privately owned and run bank.

"I just never imagined a central bank could be a private body."
Read more..


Kínában a legsikeresebb könyv címe „Háborúk a pénzért”, amelyben az író azt ecseteli, hogy az Amerikai Szövetségi Tartalék (U.S. Federal Reserve) a Rothschild bankár dinasztiának egy játékszere és azt javasolja az Beijing-i felsővezetőknek, hogy álljanak ellen az Amerikai követelésének, miszerint értékeljék le a saját alulértékelt pénzüket, a yuan-t.

Song Hongbing, a sikerkönyv szerzője azt mondja, hogy kellemes meglepetésben részesült amikor több mint 200 ezer példányban elkelt a könyve. Valószínű ő sem vágyott arra, amíg ő Washington, D.C.-ben él, hogy a dollárt ennyire leértékelve lássa.

„Soha sem gondoltam volna, hogy ennyire forró téma lesz és a legfelsőbb vezetők is olvasni fogják,” – mondta egy Shanghai-i könyvbemutatón. „A Kínai nép ideges azért ami a pénzügyi szektorban történik, de nem tudják hogyan lehet bánni a valódi vészhelyzetekkel. Ez a könyv néhány ötletet ad nekik.”

A kutatásai során a legnagyobb megdöbbenést számára az okozta, amikor rájött, hogy a Fed egy magánbank.

"Soha sem képzeltem volna el, hogy egy központi bank magán testület legyen."
részletesebben itt olvasható..

Kapcsolódó téma: Ron Paul tiszteletben tartja Kína szuverenitási jogait a piac megnyitásának tekintetében

Nincsenek megjegyzések: