2007. november 6., kedd

Egy igen figyelemre méltó jelzés




Magyarországon a parlamenten kívüli pártoknak a parlamentbe jutás legnagyobb akadálya a finanszírozási probléma. Szokás azt mondani, hogy a parlamentbe jutáshoz szükséges az a 2-3 milliárd forint kampánypénz és emiatt esélytelen az a párt amely nem szövetkezik a pénztulajdonos uralkodó réteggel.

Az Egyesült Államokban Ron Paul elnökjelöltnek úgy látszik sikerül kitörni a pénztulajdonos uralkodó réteg függőségéből és kampányának támogatását a hétköznapi emberekre bízza. Nem tehet mást, hiszen igen kényes kérdéseket feszeget, ami miatt a pénzoligarchia, a mainstream média és a föderalista háttérhatalom érdekeit sérti.

Felmerül a kérdés, a középosztály vajon mennyire képes önálló véleményt képviselni? Van-e elegendő ereje arra is, hogy önállóan támogasson egy elnökjelöltet?
Ma egy ilyen erőpróbának vagyunk a szemtanúi. Ron Paul támogatói ezen a napon megpróbálnak átlagosan 100 dolláros adományokból összetenni minél nagyobb kampánypénzt.

És Igen! Minden jel arra utal, hogy az Egyesült Államokban a szabadságszerető népnek van ereje önálló véleményalkotásra. Amint azt az alábbi ábrán látjuk, 24 óra leforgása alatt sikerült 4,2 millió dollárt adományozni az internetes támogatóknak. Ez kétségtelenül rekord összeg ennyi idő alatt, így mindenképpen jelzés értékű.



Sokszor felvetődik az a kérdés, hogy miként lehet megmérni a társadalom ellenálló képességét az elnyomó hatalommal szemben. Magyarországon is feszült figyelemmel követték a mozgósítható tömegek létszámát, így sokat számított az is, hogy hányan jelentek meg az egyes tiltakozó akciókban.
Bár még sokan nem is hallottak róla, hiszen a mainstream média Magyarországon sem tudósította, de mostanság Amerikában is komoly megmozdulások vannak. Az ok azonos, vagyis az eladósodottság igazi okának keresése, tudniillik Magyarország és az Egyesült Államok is adósságspirálban vergődik. Az is különbség, hogy amíg Magyarországon még az előrehozott választásoknak a reményét is homály fedi, addig odaát az egész tiltakozási hullám a jövő évi elnökválasztás keretei között húzódik meg és ott van egy arra érdemes vezető aki igazi rendszerváltás programjával kampányol.
Na és mennyire?! Hát annyira, hogy csupán egy nap alatt képesek többmilliót adományozni az igazmondásért.

Érdemes kikutatni mi is az ami ennyire tudja mozgósítani egy népet az összefogásra.

Kedves Magyar honfitársak! Vigyétek ezt a hírt, hogy minél többen megértsük az üzenetét.
Van remény az összefogásra, csak előbb ismerni kell a teljes igazságot.

1 megjegyzés:

Daniel írta...

Greetings Fellow Ron Paul Supporters:

Join us in Strasbourg, France, December 15-16 to brainstorm how to help the Ron Paul Revolution and organize.

AmericansInEuropeForRonPaul@gmail.com

Viva la Magyaroszag